Islandsk medlemskab af EU er ”Benjamin, der kommer til Egypten”

Af Mikkel Stjernholm Kragh

 

Islændingene er efterkommerne af den israelitiske Benjamins stamme.

Så tidligt som det 13. århundrede skrev den islandske historiker Snorre Sturlasson i Norges Konge-Sagaer (også kaldt Heimskringla), at nordboernes forfædre var vandret til Skandinavien fra Kaukasus-regionen og ”Tyrkland” syd for Kaukasus under ledelse af en høvding kaldt Odin.

Stig Bergmann fra Norge skriver:

”Island er av Benjaminsætten. Navnet Island kommer av Is-ak, Is-ra-el. Island er den yngste av Europas nasjoner. Benjamin, 1. Mos. 49,27, var den yngste av Jakobs sønner. Benjaminsætten hadde en ulv i sitt emblem. Islands grunnlegger hette også ’ulv’: Ing-wolf, Ing-ulf fra Fjordane. Vikingene, sjøulvene, var Benjamins ætt. De befolket Vestlandet, Shetland, Orknøyene, Færøyene, Skotland, Nord-Irland, Hebridene (Hebreerne), Isle of Man, Island, Grønland, og Vinland.

Galileerne på Jesu tid var Benjaminitter, og de eneste av Israelstammene som opplevde Jesus i levende live. Etter Jesu Himmelfart måtte de rømme fra jødene og brakte evangeliet med seg til ’Norden’ til de andre stammene. De var sist ankomme. De hadde egen dialekt. Derfor forskjell på østnorsk og vestnorsk språk. Jes. 24, 14-16 omtaler disse øyene. Snorres kongesagaer er Benjaminættenes krønike.” (Stig Bergmann: Israelfolket, s. 8 (2007))

 

Ovenfor: ”Ingolf tager Island i besiddelse”. Maleri af P. Raadsig (1850).

 

Island på vej til at blive medlem af EU

Alle de overvejende israelitiske nationer i Europa er allerede medlemmer af EU, udover Island, Norge, Færøerne, Isle of Man og Schweiz. Men den 16. juli, 2009 ansøgte Island om EU-medlemskab. Den islandske regerings plan er, at Island skal blive medlem af EU i 2012.

Dette er en profetisk gentagelse af Benjamin, der kommer til Egypten. Benjamin var den sidste af patriarkerne, der kom til Egypten (1. Mos. 43). Jakob elskede Benjamin så højt, at han i lang tid ikke ville sende ham til Egypten, men til sidst lod han ham dog sende.

Benjamins stamme var den mindste af Israels stammer. Island, der har en befolkning på 319.000, ville også blive EU-landet med den mindste befolkning, når/hvis landet bliver medlem.

EU = det åndelige Egypten

Den Europæiske Union kan anses for det Åndelige Egypten, fordi den romerske verden bliver kaldt således i Åbenbaringen:

”Og deres lig skal ligge på gaden i den store stad, som i åndelig forstand kaldes Sodoma og Ægypten, dér, hvor også deres Herre blev korsfæstet.” (Åbenbaringen 11:8)

Islands ansøgning om EU-medlemskab bekræfter således, at Island er af Benjamins stamme.

Note om de normanniske Kanal-øer

De fleste kristne israelitter anerkender, at normannerne var af Benjamins stamme. (Se f.eks. The Danes, Normans and “French” Canadians af W.H. Bennett.) Kanal-øerne, hvoraf Jersey og Guernsey er de største, er den eneste del af Hertugdømmet Normandiet, der stadig er under den britiske krone.

At Kanal-øerne ikke er en del af EU[i] er endnu en indikation på, at normannerne sandelig var (og er) af Benjamins stamme.

August 2010

 

Bibliografi

W.H. Bennett: The Danes, Normans and “French” Canadians

Stig Bergmann: Israelfolket (Ørsta, Norge: Bergmann Forlag, 2007)

Snorre Sturlasson: Norges Konge-Sagaer (Christiania, Norge: Feilberg & Landmark Forlag, 1881)

Wikipedia-artikel Channel Islands  (Hentet 9. aug., 2010)